0 items - 0,00

Zakaj je požarna odeja dobra rešitev za vaš dom, kamp ali prikolico

Požarna odeja je učinkovito sredstvo za gašenja začetnih požarov, ker:

  • učinkovito zaduši izvor požara
  • ne zamaže okolice
  • ne uniči elektronskih naprav, ki so v neposredni bližini požara 
  • ne potrebuje rednega vzdrževanja
  • je cenovno najbolj ugodna rešitev

Najpogostejši vzrok za nastanek požarov doma je pregreto olje, ki se med kuhanjem vžge ali pa zaradi okvare termostata na cvrtniku (oz.  friteza). Takrat je zelo pomembno, da zelo hitro reagiramo.  Ogenj se namreč v petih minutah lahko že tako razširi, da ga ne moremo pogasiti niti z gasilnikom.

Ker požarna odeja hitro pogasi izvor požara, je odlična prva obramba pri gašenju požara. Zložena v paketu je dovolj majhna, da jo lahko hranimo v kuhinjskem predalu, če ne želimo »skaziti« videz kuhinje, ali pa postavljeno na steno kjer nas tudi ne bo motila pri vsakodnevnih opravilih. Nakup odeje nam ne povzroči dodatnih stroškov, saj za razliko od gasilnih aparatov ne potrebujemo rednega vzdrževanja.  Požarna odeja je tudi nadvse priročna v primeru nesreč pri katerih pride do vžiga oblačil ali lasišča.

Požarna odeja je odlično dopolnilo gasilniku na prah, ki je sicer zakonsko predpisana protipožarna zaščita, saj bo odejo zagotovo znal uporabiti prav vsakdo, ki bo zagledal požar v nastajanju. Poleg tega se pri pogasitvi manjših začetnih plamenov izognemo nujnemu čiščenju prostorov, ki zagotovo sledi sprožitvi gasilnika na prah, da o škodi ki jo prah lahko povzroči na elektronskih napravah niti ne govorimo.

Požarna odeja

Cena: 16,90 EUR;
Dimenzija: 1,2 X 1,2m = 1,44 m2
Požarna odeja je narejena po standardu EN 1896:1998 v EU. 

V kolikor vas zanima nakup požarne odeje, nam sporočite po elektronski pošti ali pa nas pokličite na telefon 01 / 514 15 80.