0 items - 0,00

“Ta boljša” požarna odeja

16,31

Kategoriji: ,

Opis

Začenjamo s promocijsko prodajo “ta boljše” požarne odeje, ki se od klasične razlikuje v tem, da je v celoti premazana z silikonsko mastjo in je torej bolj vzdržna, kar pomeni še boljšo varnost za vašo kuhinjo. Če jo naročite do konca leta, je promocijska cena za požarno odejo dimenzije 1,2×1,2 le 16,90 EUR* (in ne 19,90 EUR).

Požarno odejo lahko prevzamete osebno v podjetju oz. jo prejmete po pošti z doplačilom 3,5 EUR.

Kaj je požarna odeja?

Požarna odeja je varnostna naprava, namenjena za gašenja začetnih požarov predvsem v kuhinji in odprtih prostorih, namenjenim za kampiranje. Uporabimo jo tudi lahko za gašenje ljudi, za kar gasilni aparat ne smemo.

Sama uporaba požarne odeje je preprosta in praktična. Narejena je iz negorljivih steklenih vlaken in se uporablja kot odeja, s katero prekrijemo gorišče, da zadušimo ogenj.  Pri gašenju ne povzroča dodatne škode, zato je zelo primerna za uporabo v prvih trenutkih, ko odkrijemo požar,  ki se še ni razširil po prostoru.

Kako jo uporabimo v kuhinji?

V kuhinji po navadi požar nastane zaradi lastne nepazljivosti, ko zapustimo grelno površino in usmerimo pozornost drugam. In ko požar enkrat odkrijemo, je zelo pomembna naša reakcija, ki ni vedno pravilna. Vodo, ki je sicer dober medij za gašenje, ne smemo vedno uporabljati za gašenje, saj če gasimo naprave pod napetostjo ali goreče tekočine, kot je olje, situacijo še poslabšamo, ko se poškodujemo z električnim udarom ali pa ustvarimo maščobno eksplozijo. Zato je pametno investirati v požarno odejo, ki nas bo rešila napačnih odločitev v kritičnih situacijah.

Način uporabe

1- Požarno odejo povlečemo iz embalaže

2- Prekrijemo goreč material

 

 

Pet minut pri požaru pomeni razlika med uničeno posodo ter uničeno kuhinjo. Zato je pomembno, da jo pospravimo na znano mesto, da jo bomo lahko uporabili v trenutku, ko jo bomo rabili. Le tako nam bo prišla prav.

Dodatna opozorila

Če se z požarno odejo ne moremo več približati požaru, je že prepozno in pokličemo gasilce, preden uporabimo gasilni aparat. Četudi nam uspe pogasiti požar pred gasilci, je bolje, kot pa da jih obupano pokličemo, ko ugotovimo, da se je požar že polno razvil. Takrat vam lahko zgori že celotno premoženje. Sama požarna odeja nima roka trajanja, potrebo jo je pa zamenjati, ko jo enkrat uporabimo.

Med uporabo moramo biti pazljivi, da ne ogrožamo sebe in drugih!