Požarna odeja

je varnostna naprava, namenjena gašenju začetnih požarovpredvsem v kuhinji in odprtih prostorih, namenjenim za kampiranje. Uporabimo jo tudi lahko za gašenje ljudi, za kar  gasilni aparat ne smemo.

Sama uporaba požarne odeje je preprosta in praktična. Narejena je iz negorljivih steklenih vlaken in se uporablja kot odeja, s katero prekrijemo gorišče, da zadušimo ogenj.  Pri gašenju ne povzroča dodatne škode in umazanije zato je zelo primerna za uporabo v prvih trenutkih, ko odkrijemo požar,  ki se še ni razširil po prostoru.

Zakaj jo imeti v kuhinji?

V kuhinji po navadi požar nastane zaradi lastne nepazljivosti, ko zapustimo grelno površino in usmerimo pozornost drugam. In ko požar enkrat odkrijemo, je zelo pomembna naša reakcija, ki ni vedno pravilna!

Vodo, ki je sicer dober medij za gašenje, je ne smemo uporabljati za gašenje vseh vrst požarov, saj če z njo gasimo naprave pod napetostjo ali goreče tekočine, kot npr. olje, bomo situacijo še poslabšali, ko se bomo ali poškodovali z električnim udarom ali pa ustvarili maščobno eksplozijo. Zato je pametno investirati v požarno odejo, ki nas bo rešila napačnih odločitev v kritičnih situacijah.

Način uporabe

1. Požarno odejo Izvlečemo iz embalaže

pozarna_oddeja_uporaba2

 

2. V celoti porekrijemo goreč material

pozarna_oddeja_uporaba1

 

CENA: 16,90 EUR z DDV*

*do 30.4.2015 imamo požarno odejo v akciji. Več si preberite tukaj.

Dim.: 1,2 x 1,2 m = 1,44 m2

Narejena je po standardu EN 1869:1997