0 items - 0,00

Pomoč pri nakupu gasilnega aparata

1. Gasilni aparati za dom in pisarne

za vse, ki rabite najbolj primerno zaščito doma ali v pisarni.

Doma ali v pisarni največkrat zagori na električnih napeljavah, na trdih površinah (les, plastika,…), ali olju in zato tukaj potrebujemo najbolj splošen tip gasilni aparat, s katerim lahko brez težav pogasimo začetne požare.

Če vas zanima, kaj je začetni požar in katere vrste požarov obstajajo, si več preberite tukaj.

Gasilni aparati na prah (ABC) – so najbolj splošno uporabljeni gasilni aparati v Sloveniji, saj lahko gasijo vse splošne vrste požarov in so tudi najbolj ugodni. Učinkoviti so tako pri gašenju požarov trdnih snovi, kot je les, kakor tudi električnih napeljav. Malo manj pa so učinkoviti pri gašenju olj, še posebej pri večjih količinah.

Gasilniki aparati na CO2 – so drugi najbolj splošno uporabljeni gasilni aparati v Sloveniji in so primerni predvsem za gašenje požarov na električnih napeljavah in olj. Gasi relativno slabše od gasilnika na prah, vendar je še vedno zelo uporaben pri gašenju požarov v prostorih, kjer nočemo uporabiti praha. Z njem ne gasimo požarov trdnih snovi!

!!NOVO!!

Gasilni aparat Tandem – gasilni aparat na prah, ki se lahko tudi sam aktivira in je zelo primeren za kotlovnice in ostale prostore, kjer, ko zagori, praviloma nismo prisotni.


2. Gasilni aparati za vozila

za vse, ki iščete gasilne aparate za osebna, službena, tovorna ali druga vozila ali plovila.

 


3. Gasilni aparati za industrijske objekte

tukaj so poleg klasičnih gasilnih aparatov predstavljeni tudi drugi gasilni aparati, ki so bolj primerni za zahtevne uporabnike, ki zaradi narave dela potrebujejo večje in bolj zmogljive aparate, kakor tudi aparate za gašenje lahkih kovin.

Gasilni aparati na prah na stalni tlak – so najbolj splošno uporabljeni gasilni aparati v Sloveniji, saj lahko gasijo vse splošne vrste požarov in so tudi najbolj ugodni. Učinkoviti so tako pri gašenju požarov trdnih snovi, kot je les, kakor tudi električnih napeljav. Malo manj pa so učinkoviti pri gašenju olj, še posebej pri večjih količinah.

Gasilni aparati na prah na notranjo jeklenko – dražja in bolj efektivna različica gasilnikov na prah in so primerni za prostore, kjer potrebujete večjo zaščito, ali pa bi želeli imeti manjšo količino gasilnih aparatov za enako zaščito.

Gasilni aparati na CO2 – so drugi najbolj splošno uporabljeni gasilni aparati v Sloveniji in so primerni predvsem za gašenje požarov na električnih napeljavah in olj. Gasi relativno slabše od gasilnika na prah, vendar je še vedno zelo uporaben pri gašenju požarov v prostorih, kjer nočemo uporabiti praha. Z njem ne gasimo požarov trdnih snovi!

Večji gasilni aparati – gasilniki z polnili 20 kg ali več. Gasilniki so primerni samo za izurjene uporabnike.

Gasilni aparati na peno


4. Nove vrste gasilnih aparatov

za vse, ki jim klasični gasilni aparati niso dovolj.